Hjem > Nyheter > Bransjenyheter

Dunjakke standard

2023-09-05


Dunjakkestandarder er som følger:

1. Endre "down content" til "down content". Både duninnhold og duninnhold er viktige indikatorer for vurdering av dunkvalitet: Duninnhold refererer til masseprosenten av dun- og dunsilke i fjær og dun; duninnhold refererer til masseprosenten av dun i dunfjær. Merking av duninnholdet kan mer intuitivt representere kvaliteten på dun, og det er også i tråd med det internasjonale markedet.

2. Skille typene dun. Duntypen skal bare skilles fra and og gås, og fargen (grå eller hvit) kan ikke lenger skilles. Generelt sett ligger kvaliteten på dun ikke i fargen, men i det indre strukturrommet til dunet og finheten til dunfibrene.

3. Evaluering av anti-boreegenskap. Evalueringsmetoden for anti-down-egenskapen endres fra den opprinnelige standard stoff-fløyelspose-gnidemetoden til klesplagg-metoden, og anti-down-egenskapen til det ferdige produktet blir evaluert som en helhet, noe som er mer i tråd med forbrukernes faktiske bruksopplevelse.

4. Øk økologiske sikkerhetsindikatorer. For dunfylling tilsettes vurderingskravene for alkylfenol (AP) og alkylfenolpolyoksyetyleneter (APnEO), som er i tråd med de relevante standardene for utenlandske økologiske tekstiler, og samsvarer med industriens bærekraftige utvikling og forbrukernes behov for grønt og sunt forbruk.

Utgivelsen og implementeringen av den nye standarden vil ha en dyp innvirkning på hele dunplaggindustrien og dens oppstrøms- og nedstrømsrelaterte industrier, og gi sterk støtte for ytterligere å forbedre kvaliteten på dunplagg og møte folks økende behov for et bedre liv.

Etter implementeringen av den nye nasjonale standarden, når de kjøper dunklær, kan forbrukere ta i bruk metoden "ett utseende, to berøring, tre lukt":

1. Se på implementeringsstandardene på sertifikatet. For produkter hvis implementeringsstandard er GB/T 14272-2021 "Down Clothing", vil det generelle kvalitetsnivået til dunjakker bli betydelig forbedret når det gjelder dunkvalitet, anti-boringsytelse og dunmiljøytelse sammenlignet med produkter som er i samsvar med 2011-versjon av den nasjonale standarden.

2. Se på typen dun. For tiden er det to typer dunfyllstoffer idunjakker, gåsedun og andedun; hekkeperioden for gjess er generelt lengre enn for ender, og de er hovedsakelig vegetarianere. 15 %, utbyttet av gåsedun er langt lavere enn av andedun; for dun med samme duninnhold er prisen på gåsedun vanligvis 1,8 ganger så høy som for andedun, så gåsedun brukes vanligvis i eksklusive dunklærprodukter.

3. Se på duninnholdet. For tiden er det vanlige duninnholdet idunjakkerpå markedet er 90 %, 80 % og 50 %. Jo høyere duninnhold, desto mykere føles dunet, desto større voluminøse, og jo bedre holder varmen under de samme forholdene.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept